E-mailmarketing | Interactieve e-mail | Psychologie | Tips & Trends

Kotak Marketing Kennisevent 2023: een samenvatting

2 januari 2024

Andreas presenteert het kennisevent

Donderdag 14 december hadden we het Kotak Marketing Kennisevent 2023. Hierbij hebben de collega’s van Kotak Marketing hun expertise en ervaringen gedeeld. Ook was er een speciale demotafel beschikbaar om kennis te maken met onze Kotak Intelligence Feedbacktool, ’s werelds eerste automatische feedbacktool. Lees hieronder meer over de presentaties en de demo.

Astrid Raaijmakers presenteert over Machine Learning

Machine learning & GEN-AI

Astrid nam ons mee in het proces van machine learning, waarin een model op basis van bestaande data wordt getraind om nieuwe data te clusteren. Ook liet ze een voorbeeld zien hoe Gen-AI kan helpen bij het creëren van content. Eerlijk is eerlijk, het was best een pittig onderwerp, maar Astrid heeft het super uitgelegd. De sheets, vind je hier

Mark Streekstra neemt ons mee in de wereld van interactieve e-mail

Interactieve e-mail

Mark liet verschillende toffe voorbeelden van interactieve e-mails zien. Interactieve e-mails verhogen de betrokkenheid van je ontvanger en kunnen de conversie verhogen. Ook werden goede punten gedeeld waar je bij interactiviteit rekening mee moet houden, zoals de compatibiliteit van verschillende e-mailclients. De sheets van Mark, vind je hier.

Niels Mooij presenteert over CDP's

CDP & Journey orchestration

Stel je voor: iedere klant krijgt de juiste boodschap via het meest geschikte kanaal op ook nog eens het beste moment. Niels nam ons mee in de wereld van CDP’s en Journey Orchestration. Hiermee ga je van één campagne die voor iedereen hetzelfde is, naar volledig geautomatiseerde 1 op 1 campagnes. De sheets van Niels, vind je hier.

Michelle Droog presenteert over Marketing Psychologie

Marketing Psychologie

Consumenten maken logische keuzes, toch? Nou, niet echt. Michelle nam ons mee in de marketing psychologie. Door het leren voorspellen van gedrag, kan je slimme trucjes inzetten om dat gedrag te beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan social proof, of het slim weergeven van keuzes. Ideaal om toe te passen in jouw marketing strategie. De sheets van Michelle, vind je hier.

Feedbacktool demotafel

Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan ’s werelds eerste automatische feedbacktool. We merkten namelijk dat hoewel bijna iedereen de bekende duimpjes onderaan de e-mail heeft toegevoegd, er eigenlijk nauwelijks naar de feedback werd gekeken. En dat terwijl klanten vaak hele waardevolle feedback delen via die duimpjes!

Kotak Intelligence Feedback biedt op een innovatieve manier een feedback tool aan waarmee alle feedback die klanten achterlaten automatisch kan worden geanalyseerd, gecategoriseerd én opgevolgd. Stel dat iemand negatieve feedback geeft, dan kan je deze persoon automatisch uitschrijven. En met ons dashboard heb je alle feedback overzichtelijk bij elkaar.

Bij ons event konden gasten zelf aan de slag met Kotak Intelligence, uiteraard ook handig voor ons om gelijk feedback te vragen over het ons kennisevent.

Nieuwsgierig naar onze Feedbacktool? Hier kan je zelf testen hoe de tool in werking gaat, probeer maar eens een vraag te stellen over de bezorging, facturering of het uitschrijven van de nieuwsbrief. Wil je het complete plaatje zien? Vraag een demo aan!

Op de hoogte blijven

Blijf je graag op de hoogte van interessante ontwikkelingen in jouw e-mail tool? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1x in de maand updates over releases in o.a. Salesforce, Selligent, Maileon en Adobe Campaign. Ook delen we handige cases die jou inspireren over wat je allemaal kunt doen met data.

Blijf up-to-date

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief ga ik akkoord met het privacy beleid van Kotak Marketing.