Verjaardagscampagnes zonder voucher

Een effectieve verjaardagscampagne creëren is meer dan de jarige op de dag zelf een voucher toesturen. Vraag jezelf af: met welke boodschap kun jij relevant zijn rondom de verjaardag van je klant?

Gefeliciteerd!

De effectiviteit van je verjaardagscampagne kan vaak veel hoger zijn als je niet alleen iemand feliciteert en je product pusht op de verjaardag. We ontvangen veel vouchers en felicitaties en uitnodigingen om langs te komen via de mail op onze verjaardag, maar wanneer ben je nou echt relevant? Zou een kledingwinkel op je verjaardag een korting moeten sturen, of ervoor wanneer je daadwerkelijk een nieuwe outfit voor je verjaardag gaat halen? We hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet met wanneer jij relevant kan zijn. 

Helaas worden er nog veel minder relevante mails gestuurd op de verjaardag en zien daarom ook een daling van verjaardagscampagnes (-10% in e-Village benchmark 2020).

Bouwen aan de relatie

Campagnes die wel effectief zijn spelen hier anders op in. We hebben een aantal voorbeelden bedacht met een leuke timing en inhaker op de verjaardag.

Verjaardagscampagne supermarkt
De supermarkt verstuurt een aantal dagen van te voren een aanbieding voor lekkere chips en suggesties om je voor te bereiden voor het feest. Het is natuurlijk van belang om je over te halen om zoveel mogelijk feestboodschappen bij hen te halen. 

Verjaardagscampagne kapper
De kapper verstuurt een week voor de verjaardag een e-mail met de boodschap  “Zie er goed uit op je verjaardag”. Hiermee wordt juiste moment benut met datgene wat de klant nodig heeft.

Het juiste moment, het juiste product

Een aantal jaar terug hoorden we regelmatig “We hebben een verjaardagscampagne nodig!”. En dat is dezelfde gedachtegang waardoor er nu veel minder verjaardagscampagnes zijn. Vanuit het perspectief van de klant is een betere vraag bijvoorbeeld: “Wat hebben onze klanten nodig voor, op en na hun verjaardag?” Dat helpt je om een campagne te bedenken waarbij de juiste producten op het juiste moment worden aangeboden, of om extra betrokken te zijn en niet voor de sale te gaan. Bedenk ook dat het feest niet altijd op iemands verjaardag wordt gevierd.

De conclusie kan ook zijn dat een verjaardagscampagne helemaal niet bij het product past, en dat je de klant niet voor zijn/haar verjaardag mailt. Maar we kijken eerst naar welke ideeën wel effectieve campagnes opleveren.

Ideeën voor een campagne

We hebben al twee campagnevoorbeelden genoemd. We hebben hier de verschillende campagneideeën verzameld. Wat kopen klanten daadwerkelijk? Wat hebben ze nodig op hun feest of verjaardag en hoe kun je ze overhalen om die producten/diensten bij jou in te slaan? Het belangrijkste is om de juiste timing en producten te vinden en aanvullend kan een voucher de klant overhalen tot aankoop.

Voor de verjaardag

Uitnodiging van kapper

Twee weken van te voren met onderwerp:
"Zie er tip top uit op je verjaardag!"

Kortingsactie electronicawinkel

Een paar weken van te voren met onderwerp:
"Bestel alvast met korting een audioset voor je feest!"

Op de verjaardag

Supermarkt

Op de dag zelf met onderwerp:
"Feestboodschappen gehaald maar iets vergeten? We hebben een extra'tje voor je"

Na de verjaardag

Restaurant / bezorging

Eén of meerdere dagen erna met onderwerp:
"Leuk feestje gehad en even geen zin om te koken? Laat een feestelijke pizza bezorgen"

Supermarkt

Eén of meerdere dagen erna met onderwerp:
"Bezig met schoonmaak? Bekijk hier afgeprijsde schoonmaakartikelen"