E-mailmarketing

Feedback uit e-mail automatisch opvolgen middels AI: zo kan dat 

20 februari 2024

Feedbacktool Nierstichting

Iedereen kent de duimpjes onderaan de e-mail wel, met de vraag of je de e-mail leuk vindt of niet. Vaak belandt de feedback die via de duimpjes binnenkomt op een grote hoop. Er wordt niks met de feedback gedaan en klanten blijven zitten met onbeantwoorde feedback. Zonde, want de feedback is enorm waardevol om op te volgen aangezien het directe input is uit je klantenkring! Daarom heeft Kotak met AI een feedbacktool (KIF) ontwikkeld. Alle feedback die klanten achterlaten wordt met KIF direct geanalyseerd, gecategoriseerd én opgevolgd. Lees hier hoe je feedback uit e-mail dankzij KIF automatisch kunt opvolgen. 

De implementatie van de feedbacktool bij de Nierstichting

Het implementeren van de tool is eenvoudig; je ontvangt een URL en deze wordt achter de duimpjes in de e-mail geplaatst. Hierdoor is KIF compatibel met alle Marketing Automation tools, waaronder DeployTeq en Maileon. Door duimpjes in e-mails te koppelen aan KIF, ziet de marketeer welke feedback binnenkomt en worden vragen van klanten direct opgevolgd. 

KIF wordt al onder andere door de Nierstichting gebruikt. Bij de Nierstichting is in de eerste maand geanalyseerd welke feedback binnenkwam en hoe deze moest worden opgevolgd. Veel vragen gingen over het salaris van de directeur en het uitvoeren van dierproeven. KIF herkent dat patroon en zodoende kon Nierstichting relevante pagina’s gaan tonen voor deze feedback.

In onderstaande video zie je hoe de feedback rondom die onderwerpen nu wordt opgevolgd.

De feedbackpagina is volledig dynamisch en aan te passen naar eigen wensen. Het tekstveld wordt door het KIF model geanalyseerd en gecategoriseerd en stuurt de gebruiker naar de juiste landingspagina als er wordt geklikt op ‘Verzenden’. Wil iemand zich bijvoorbeeld afmelden? Dan kan de landingspagina direct de afmeldpagina zijn. Op die manier wordt de feedback van de ontvanger direct opgevolgd.

Resultaat: een enorme boost in het sentiment

Gedurende de eerste maand ontving de Nierstichting via KIF ongeveer 600 unieke feedbackberichten. De input die ontvangers leveren zorgt voor een 360 graden klantbeeld. Voor de Nierstichting werd direct duidelijk welke vragen er nog leefden bij de collectanten en het belang van segmenteren kwam ook naar voren. De Nierstichting kan nu gerichtere en beter gepersonaliseerde content versturen. Ook is het sentiment flink gestegen.

“Een stijging van 45% in het sentiment en een hogere waardering voor e-mails!” 

Daarbij komt ook kijken dat het aantal kliks op de duim omhoog flink is toegenomen. De AI-feedbacktool heeft de pijnpunten van de communicatie inzichtelijk gemaakt en geholpen bij het verbeteren van de campagnes. Het resultaat van feedback uit e-mail automatisch opvolgen middels AI? Een blije marketeer en meer tevreden ontvangers! 

Het monitoren van resultaten

Op het slimme dashboard wordt feedback real-time gevisualiseerd. Hierdoor ben je direct in staat om de prestaties van je campagnes te volgen en kan je problemen vroeg identificeren en opvolgen. Alle data die wordt gegenereerd door de gegeven feedback slaan we op en geven we aan je terug. Zo kan je altijd nog een extra opvolging geven aan de juiste klanten of verdere analyses uitvoeren.

Mogelijkheden met reviews

Naast het direct opvolgen van vragen en problemen waar klanten mee zitten, kan KIF ook enthousiaste superfans direct vragen om een review te schrijven op bijvoorbeeld Trustpilot of Google Reviews. Zo kunnen anderen zien hoe tevreden iedereen is over jouw organisatie.

Ook echt luisteren naar de feedback van je klanten? 

Naast de Nierstichting mochten we deze tool ook al implementeren bij onder andere Bever. Ben jij ook klaar om je concurrenten een stap voor te zijn? Vraag vrijblijvend een demo aan! Wij spreken graag alle mogelijkheden met je door. Of heb je nog hulp nodig bij je e-mailmarketing? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag. 

Blijf up-to-date

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief ga ik akkoord met het privacy beleid van Kotak Marketing.