Volledig dynamische email – VMN Media

dynamische email VMN Media

Heb jij als organisatie meerdere merken waar je emailcampagnes voor uitrolt? Mogelijk doe je dat uitrollen nog los per merk, omdat ieder merk zijn eigen data en stijl heeft. Echter kost het je dan ook veel tijd om campagnes uit te rollen. VMN Media liep hier ook tegenaan. Daarom hebben wij in Marigold Engage (voorheen Selligent) een implementatie gedaan van een nieuw datamodel. Ook is er een template voor een volledig dynamische email aan dit model gekoppeld, zodat campagnes voor ieder merk tegelijk uitgerold konden worden. Lees in deze case hoe we dat hebben gedaan.

Even voorstellen: VMN Media

VMN Media is hét mediabedrijf voor werkend Nederland. Dagelijks bereiken zij ruim 1,5 miljoen professionals in meer dan 50 industrieën. Onder VMN Media vallen ruim 30 merken merken die een begrip zijn in hun niche; zoals Misset Horeca, Assurantie Magazine, en Cobouw. Via websites, email nieuwsbrieven en print brengen zij het laatste nieuws en de beste journalistieke duiding.

De uitdaging

VMN Media heeft ruim 30 merken. Het kost veel tijd en werk om voor ieder merk apart emailcampagnes op te zetten. Daarom lag de uitdaging in het automatiseren van emails, waarbij niet iedere campagne voor ieder merk apart gebouwd en onderhouden hoefde te worden. Op die manier zou er enorm veel tijdswinst worden geboekt! Daarom zijn we aan de slag gegaan met een volledige dynamische email én de juiste data om dit mogelijk te maken.

De aanpak

We zijn de implementatie begonnen door gezamenlijk een datamodel uit te tekenen en alle gewenste campagnes hierop te projecteren, om te onderzoeken of elke campagne mogelijk is met het nieuwe datamodel.

Nadat we een goed datamodel hadden staan, begonnen we met het opzetten van de dataloaders en scripts om de data vanuit het Data Warehouse in Marigold Engage (voorheen Selligent) te laden. Dan is de benodigde data voor campagnes altijd beschikbaar.

Tot slot hebben we een hyperdynamisch emailtemplate gemaakt. Dit template is gekoppeld aan het nieuwe datamodel, waardoor de volledige email dynamisch en gepersonaliseerd is.

Het resultaat

VMN Media heeft nu alle data real-time beschikbaar. Omdat het nieuwe emailtemplate hyperdynamisch is gekoppeld aan de data, kan alle content geautomatiseerd uitgevoerd worden. En ongeacht van welk merk een klant een abonnement heeft: de email past zich qua design automatisch aan het merk aan. Zo is de look & feel van de email altijd gelijk aan het geuite merk, zonder dat er extra werk voor vereist is. Zo heeft deze dynamische email VMN Media enorm veel tijdswinst gegeven!

Blijf up-to-date

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief ga ik akkoord met het privacy beleid van Kotak Marketing.