Emailtemplate in Copernica – Eco-Logisch

Even voorstellen

Eco-Logisch is het eerste milieuvriendelijke, duurzame online warenhuis in Nederland, gelegen in Amsterdam. Duurzaamheid moet bereikbaar zijn voor iedereen, vinden ze. "De stap naar duurzaamheid hoeft maar een hele kleine te zijn, en een hele logische." Daarom hebben ze een breed assortiment duurzame producten voor de doe-het-zelver, professioneel schilder en de consument. Van houtlak tot nagellak en van schuurpapier tot bakpapier. Dat maakt Eco-Logisch dé plek voor alle mensen die bewust met duurzame materialen willen verbouwen, werken, inrichten en wonen.

Eco-Logisch Copernica template voorbeeld

01

De uitdaging

Eco-Logisch is vorig jaar overgestapt van Mailchimp naar Copernica, zodat ze veel meer met e-mailmarketing kunnen gaan doen. Inmiddels zijn de eerste stappen voor het optimaliseren van de e-mailmarketing gezet, maar Eco-Logisch heeft behoefte aan hulp bij de verdere invulling en concretisering van deze optimalisatieslag. Onderdeel daarvan is het vernieuwen van het e-mailtemplate, waarbij de nadruk ligt op het uitstralen van rust, herkenbaarheid en inspiratie. Bij de ontwikkeling van dit nieuwe e-mailtemplate komt Kotak Marketing om de hoek kijken!

02

De aanpak

Met deze wensen van Eco-Logisch in het achterhoofd hebben wij het huidige template onder de loep genomen en een adviesrapport geschreven waarin we een aantal verbeterpunten hebben geïdentificeerd. Deze verbeterpunten hadden voornamelijk te maken met de cohesie van de verschillende onderdelen in de nieuwsbrief, het kleurgebruik binnen de nieuwsbrief en de indeling van de nieuwsbrief. Wij waren van mening dat Eco-Logisch snel winst kon behalen door hier in het nieuwe design extra aandacht aan te besteden. Op basis van dit adviesrapport heeft Eco-Logisch vervolgens een nieuw design van de nieuwsbrief gemaakt.

03

Implementatie

Met het nieuwe design in de hand zijn wij vervolgens aan de slag gegaan met de implementatie van het nieuwe template in Copernica. We hebben een mastertemplate voor Eco-Logisch ontwikkeld dat zij kunnen gebruiken voor het opmaken van hun nieuwsbrieven. In dit template is ieder blok apart opgeslagen, zodat deze in verschillende combinaties gebruikt kunnen worden. Dat in combinatie met de fijne drag & drop editor van Copernica, zorgt ervoor dat de eindgebruiker makkelijk en snel e-mails op kan maken. Ook is er weinig technische kennis nodig om fijn met dit template te werken.