Case T-Mobile

Even voorstellen

T-Mobile is een van de grootste telecom bedrijven van Nederland bestaande uit de vier merken: T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel. Als bedrijf staan zij voor. Zij opereren op zowel de zakelijke als de particuliere markt. Met T-Mobile zakelijk wordt er gestreefd naar persoonlijke en geautomatiseerde marketing voor ieder bedrijf wat bij hen is aangesloten.

De uitdaging

Aangezien de zakelijke klanten sterk van elkaar kunnen verschillen in wensen, grootte en product behoeften is er in dit geval geen one-size fits all benadering mogelijk. Het aanbod wordt zelfs steeds persoonlijker. Dit in combinatie met een grote hoeveelheid producten maakt het data landschap complex en uitdagend. Hier schieten wij te hulp. Samen met de experts van T-Mobile wordt er gewerkt aan een passend data landschap die alle marketing wensen accommodeert. Daarnaast wordt er gewerkt aan het gebruik van modellen voor het beter in kaart brengen van de te verwachten wensen van de klant.

Selligent Campaign Development

De aanpak

De eerste stap is het optimaliseren van het Selligent datamodel. Hierbij wordt gekeken naar de vragen die T-Mobile bij ons heeft neergelegd en of het datamodel hiervoor toereikend is. Waar nodig worden er extra datakoppelingen toegevoegd of wordt het huidige datamodel bijgeschaafd. Een goed voorbeeld hiervan is de koppeling met de website, waarbij er gekeken wordt naar de click en browse informatie van de klant en hoe deze informatie bij kan dragen aan de huidige en toekomstige campagnes. Daarnaast wordt er met de data science afdeling gekeken naar het gebruik van voorspelmodellen, wat hiervan de baten zijn en hoe het ingericht moet worden in de Selligent omgeving.

Voor het optimaliseren van e-mailcampagnes en datagerelateerde uitdagingen kan ik Kotak Marketing van harte aanbevelen. Ze hebben de expertise in huis, leveren hoge kwaliteit en werken snel. Daarbij zijn ze ook nog eens flexibel waardoor het erg prettig samenwerken is.

Sanneke Melker
Manager Marketing T-Mobile B2B