Aanbod personaliseren voor de klant – T-Mobile

Marigold Engage Development T-Mobile

Klanten kunnen erg verschillen in hun wensen en behoeften. Iedere klant hetzelfde aanbod sturen, is dan niet ideaal. Maar hoe bepaal je dan precies welk aanbod je moet doen bij je klant? In deze case lees je hoe T-Mobile met behulp van Kotak Marketing het aanbod in email kon personaliseren voor meer opens, kliks én conversie.

Even voorstellen: T-Mobile

T-Mobile (nu Odido) is een van de grootste telecombedrijven van Nederland. Ook Ben en Simpel vallen hieronder. Ze opereren op zowel de zakelijke als de particuliere markt en bieden Mobiel, Glasvezel en TV aan.

De uitdaging

Zakelijke klanten kunnen sterk van elkaar verschillen in wensen en productbehoeften. Er is dan geen one size fits all-benadering mogelijk. Sterker nog: het aanbod van T-Mobile werd zelfs steeds persoonlijker.

Het verschil in behoeften van zakelijke klanten en de grote hoeveelheid beschikbare T-Mobile producten, maakte het datalandschap voor T-Mobile erg complex. Het werd een uitdaging om te bepalen wat het beste aanbod zou zijn voor de individuele klant. Daarom schoten wij vanuit Kotak Marketing te hulp. Samen maakten we mogelijk het aanbod te personaliseren.

De aanpak

Samen met de experts van T-Mobile werkten we aan een passend datalandschap dat alle marketingwensen accommodeert. Daarnaast werd er gewerkt aan het gebruik van modellen om zo de te verwachten wensen van de klant beter in kaart te brengen.

De eerste stap was het optimaliseren van het Marigold Engage (voorheen Selligent) datamodel. Hierbij keken we naar de vragen die T-Mobile bij ons heeft neergelegd en of het datamodel hiervoor toereikend is. Waar nodig was voegden we extra datakoppelingen toe of werd het huidige datamodel bijgeschaafd. Een goed voorbeeld hiervan is de koppeling met de website. Hierbij werd gekeken naar de click & browse-informatie van de klant en hoe deze informatie slim bij kon dragen aan campagnes.

Daarnaast werd er met de data science afdeling gekeken naar het gebruik van voorspelmodellen. We hebben in kaart gebracht wat hiervan de baten zijn en hoe dit ingericht moest worden in de Marigold omgeving.

Vervolgens werd dit allemaal gecombineerd om in de email personalisatie toe te passen en een passend aanbod te doen voor de zakelijke klant.

Voorbeeld nieuwe en oude versie email waarin we het aanbod personaliseren

In het voorbeeld hierboven zie je de email. Links de nieuwe versie met het gepersonaliseerde aanbod en rechts nog de oude versie met hetzelfde aanbod voor iedereen.

Het resultaat

T-Mobile heeft nu inzicht in waar de individuele klant behoefte aan heeft. In email kan ze nu het aanbod personaliseren voor de individuele, zakelijke klant. In plaats van dat één aanbod naar alle mogelijk geïnteresseerde zakelijke klanten werd gestuurd, kreeg iedereen nu een aanbod op maat. Dit resulteerde in significant meer opens, meer kliks én meer conversie in vergelijking met het sturen van een generiek aanbod.

Blijf up-to-date

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief ga ik akkoord met het privacy beleid van Kotak Marketing.