Implementatie Marigold Engage – VMN Media

Even voorstellen

VMN Media is hét mediabedrijf voor werkend Nederland. Dagelijks bereiken zij ruim 1,5 miljoen professionals in meer dan 50 industrieën. Onder VMN Media vallen ruim 30 merken merken die – soms al eeuwenlang – een begrip zijn in hun niche; zoals Misset Horeca, Assurantie Magazine, en Cobouw. Via websites, e-mail nieuwsbrieven en print brengen zij het laatste nieuws en de beste journalistieke duiding. Op hun on-en offline events vinden professionals elkaar, en bij de opleidingen van VMN Media komen lezers continu verder in hun carrière.

SMC Implementatie VMN Media

01

De uitdaging

De uitdaging is om een nieuw marketing automation systeem te implementeren waarin meer mailings geautomatiseerd kunnen worden. Het doel is om ervoor te zorgen dat niet iedere campagne voor ieder merk apart gebouwd en onderhouden hoeft te worden, met veel tijd als winst. Voor 30 merken is dit een enorme besparing!

02

De aanpak

We zijn de implementatie begonnen door gezamenlijk een datamodel uit te tekenen en alle gewenste campagnes hierop te projecteren, om te onderzoeken of elke campagne mogelijk is met het nieuwe datamodel. Nadat we een goed datamodel hadden staan, begonnen we met het opzetten van de dataloaders en scripts om de data vanuit het Data Warehouse in Marigold Engage (voorheen Selligent) te laden. Daarnaast hebben we een hyperdynamisch e-mailtemplate gemaakt, waardoor VMN Media nu alles real-time en geautomatiseerd kan uitvoeren.

03

Implementatie

We zijn gestart met het uitdenken van de implementatie en hebben vervolgens alles in Marigold Engage en de benodigde koppelingen gebouwd. Daarna zijn we verder gegaan met het uitwerken van het e-mailtemplate en geautomatiseerde campagnes. Hierbij is alles volledig gepersonaliseerd en real-time. Binnen het template is ruimte voor o.a. nieuws, vacatures en advertenties. Hiervoor zijn meerdere koppelingen gebouwd naar systemen om deze data te ontsluiten. We blijven actief strategisch ondersteunen bij het uitdenken van leadgeneration, leadnurturing en cross- en upsell campagnes.