Case iBood

Volledige automatisering van e-mailmarketing

Even voorstellen

iBood staat voor Internets Best Online Offer Daily en is Europa’s grootste deal community platform. Elke dag vind je hier de beste merken tegen scherpe prijzen. Je moet er snel bij zijn want, de deals wisselen snel en de voorraad is beperkt. Ze zijn tevens 11x op rij winnaar van de Website van het Jaar award in de categorie E-commerce.

De uitdaging

Aangezien het aanbod per dag wisselt en producten uitverkocht kunnen zijn, moet elke campagne volledig geautomatiseerd zijn en controles doen op de beschikbare producten. De nieuwsbrief wordt elke ochtend verstuurd en er kan dus niet handmatig een nieuwsbrief opgesteld worden. Dit maakt het lastig om personalisatie toe te passen..

De aanpak

We zijn begonnen met het maken van connecties naar de product database. Hierdoor zijn nu alle voorradige producten in Selligent beschikbaar. Hiervan worden automatisch Selligent articles gemaakt en kunnen de producten gebruikt worden in de e-mails. Daarnaast moest de data van de klanten verbeterd worden om de juiste filters te kunnen inzetten op de Selligent articles en zo dus gepersonaliseerd te kunnen mailen. Hiervoor gebruiken we aankoop data en webgedrag om de profielen aan te vullen. Ook Selligent data wordt gebruikt zoals open en click data om reactieve klanten te activeren en het beste verzendmoment te berekenen.

De oplossingen

Met de nieuwe data beschikbaar konden we beginnen met het automatiseren en personaliseren van de campagnes. Klanten zijn ingedeeld in favoriete productgroepen waarmee de dagelijkse nieuwsbrief gesorteerd kon worden op meest interessante aanbod voor de klant op basis van aankopen en webgedrag. Daarnaast hebben we een Send Time Optimization algoritme gemaakt om de nieuwsbrief op het beste tijdstip te kunnen sturen. Verder zijn geautomatiseerde campagnes geïmplementeerd zoals reactivatie e-mails, abandoned basket, abandoned browse en worden uitgedeelde vouchers automatisch getoond in de nieuwsbrief. Producten waarop veel herhaalaankopen gedaan worden, worden automatisch verzonden op basis van beschikbaarheid van de producten en profiel van de klanten.

Nominatie

Bij Kotak Marketing zijn we sterk in het ontsluiten van data en deze actionable maken om te kunnen automatiseren en personaliseren. We hebben veel kennis van Selligent en zijn met iBood genomineerd voor de Global Selligent Marketing Cloud Innovation Award 2020.​