Aanpassing datamodel bij groei – DELTA Fiber

Adobe Campaign - Delta Fiber - datamodel groei

Als organisatie flink groeien kan een behoorlijke uitdaging zijn. Je krijgt er meer kanalen en steeds meer data bij. Misschien groei je wel zodanig uit je jasje dat het opzetten van campagnes te ingewikkeld wordt. Dan is het fijn om je datamodel even goed onder handen te nemen en opnieuw te kijken welke datastromen er allemaal zijn en hoe je die optimaal kunt inzetten voor je campagnes. In deze case lees je hoe DELTA Fiber dat heeft gerealiseerd met Kotak Marketing.

Even voorstellen: DELTA Fiber

DELTA Fiber is een telecombedrijf dat al twintig jaar geleden in Zeeland begon met het aanleggen van internet in Nederland. De behoefte aan snel en stabiel internet groeit al jaren. Inmiddels sluit DELTA Fiber in heel Nederland nieuwe gebieden aan het glasvezelnetwerk aan voor verschillende ISP’s, zoals Caiway en DELTA Netwerk.

De uitdaging:

Door de snelle groei, barstte DELTA Fiber uit haar bestaande datamodel en implementatie. Om toch alle campagnes met hun marketingsysteem Adobe Campaign uit te kunnen voeren, was een uitbreiding aan het datamodel en de datakoppelingen nodig. Ook wilde DELTA Fiber graag een oplossing die weer heel wat jaren meekan zodat ze zonder zorgen verder kunnen groeien. Om dat allemaal te realiseren, vroeg DELTA Fiber om hulp van Kotak Marketing.

De aanpak:

We zijn met DELTA Fiber een intensieve samenwerking aangegaan. We hebben meegedacht over de IT-infrastructuur en de datastromen binnen de organisatie en naar derde partijen. Daarbij zochten we antwoord op de vragen welke data in de verschillende kanalen beschikbaar is en hoe die data het beste beschikbaar gesteld kan worden voor campages in Adobe Campaign. Op die manier kom je op een datamodel die een flinke groei aankan en dus weer jaren meegaat.

We hielpen dus niet alleen met het bouwen van de campagnes en aansluiten van kanalen, maar dachten ook mee hoe we een solide data-omgeving konden bouwen. Eentje die future proof is voor de snelle groei van Delta Fiber.

Het resultaat:

Op basis van de wensen van DELTA Fiber is het datamodel aangepast en is alle gewenste data beschikbaar gesteld voor campagnes in Adobe Campaign.

DELTA Fiber heeft nu een sterke data-omgeving die de snelle groei aankomende jaren aankan. Data is nu makkelijker en sneller beschikbaar om te kunnen gebruiken voor campagnes. Ook blijven we DELTA Fiber ondersteunen bij het bouwen van campagnes en het maken van HTML e-mails.

Blijf up-to-date

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief ga ik akkoord met het privacy beleid van Kotak Marketing.