Selligent implementatie – Broekhuis

Even voorstellen

Broekhuis is een dealerholding die sinds 1932 in Midden-, Oost-, en Noord-Nederland actief is als partner in mobiliteit. Ze vertegenwoordigen 13 automerken in het volume- en premium segment. Het betreft de merken: Audi, BMW (en BMW motoren), Fiat, Ford, Jaguar, Land Rover, MINI, Opel, Peugeot, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volvo. Naast ongeveer 50 vestigingen heeft Broekhuis een uitgebreid dienstverleningspakket met onder andere Broekhuis Lease, autoverhuur, wagenparkbeheer, bedrijfswageninrichting, financieringen en verzekeren.

SMC implementatie Broekhuis

01

De uitdaging

Met een complexe structuur waarbij klanten meerdere auto’s kunnen bezitten en de koper niet altijd de bestuurder is, moet er een relationeel datamodel opgezet worden dat in staat is de juiste communicatie op het juiste moment naar de juiste persoon te sturen. Vervolgens dient er een vloeiende migratie plaats te vinden van het oude marketing automation systeem naar Selligent.

02

De aanpak

We zijn de implementatie begonnen door gezamenlijk een datamodel uit te tekenen en alle gewenste campagnes hierop te projecteren, om te onderzoeken of elke campagne mogelijk is met het nieuwe datamodel. Nadat we een goed datamodel hadden staan, begonnen we met het opzetten van de dataloaders en scripts om de data vanuit het Data Warehouse in Selligent te laden. Daarnaast hebben we een dynamisch e-mailtemplate gemaakt, zodat de marketeer in de toekomst ook zelf de gewenste campagnes kan bouwen.

03

Implementatie

Het uitdenken, de implementatie en de migratie naar Selligent duurde een kleine 4 maanden. Daarna zijn we verder gegaan met het implementeren van de nieuwsbrief en geautomatiseerde campagnes. De basis transactionele campagnes worden hierbij ook via Selligent gestuurd. We blijven actief strategisch ondersteunen bij het uitdenken van leadgeneration, leadnurturing en cross- en upsell campagnes.

Nico Visser
Directeur Marketing en Communicatie bij Broekhuis

Kotak Marketing heeft veel ervaring met het implementeren van campagnemanagement systemen. De kennis van zowel marketing als techniek zorgt ervoor dat ze een bruikbare setup neer kunnen zetten. Ze zijn een brug tussen techniek en marketing en kunnen beide partijen samenbrengen en tot de gewenste oplossing begeleiden.