Implementatie en migratie datamodel – Broekhuis

Marigold Engage implementatie Broekhuis

Het organiseren van je data kan nog een hele klus zijn. Welke data heb je precies? En hoe koppel je de data aan elkaar zodat je jouw marketingcommunicatie kunt automatiseren? In deze case lees je hoe Kotak Marketing Broekhuis heeft geholpen met de implementatie en migratie van hun datamodel in Marigold Engage (voorheen Selligent).

Even voorstellen: Broekhuis

Broekhuis is een dealerholding die sinds 1932 in Midden-, Oost-, en Noord-Nederland actief is als partner in mobiliteit. Ze vertegenwoordigen 13 automerken in het volume- en premium segment, waaronder Audi, BMW, Fiat, Ford, Jaguar, Land Rover, MINI, Opel, Peugeot, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volvo. Naast ongeveer 50 vestigingen heeft Broekhuis een uitgebreid dienstverleningspakket met onder andere Broekhuis Lease, autoverhuur, wagenparkbeheer, bedrijfswageninrichting, financieringen en verzekeren.

De uitdaging

Broekhuis heeft een relatief complexe datastructuur. Klanten kunnen namelijk meerdere auto’s bezitten en de koper hoeft niet altijd de bestuurder te zijn. Daarom moest er een relationeel datamodel opgezet worden dat in staat is de data op een goede manier te koppelen. Zo kan Broekhuis de juiste communicatie op het juiste moment naar de juiste persoon te sturen.

Het oude marketing automation systeem kon het relationeel datamodel niet aan. Daarom moest er een migratie plaatsvinden naar het nieuwe systeem, Marigold Engage.

De aanpak

We zijn de implementatie begonnen door gezamenlijk een datamodel uit te tekenen en alle gewenste campagnes hierop te projecteren. Zo konden we goed onderzoeken of elke campagne mogelijk zou zijn met het nieuwe datamodel. Ook weet je dan zeker dat het datamodel weer flink wat jaren mee kan.

Broekhuis had alle data in een centraal systeem, het Data Warehouse. Om de data ook in Marigold Engage te kunnen gebruiken, was een koppeling nodig. Nadat het nieuwe datamodel goed stond, hebben we dataloaders en scripts opgezet om de data vanuit de Data Warehouse in Marigold Engage te koppelen en in te laden.

Het resultaat

Het uitdenken, de implementatie en de migratie van het datamodel van Broekhuis naar duurde een kleine 4 maanden. Broekhuis heeft nu de flexibiliteit om de juiste klant de juiste boodschap te sturen. Ook zijn veel campagnes geautomatiseerd nu de data beschikbaar was, waaronder de transactionele e-mails van Broekhuis.

We blijven actief strategisch ondersteunen bij het uitdenken van leadgeneration, leadnurturing en cross- en upsell campagnes.

Blijf up-to-date

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief ga ik akkoord met het privacy beleid van Kotak Marketing.