Case Broekhuis

Even voorstellen

Broekhuis is een dealerholding die sinds 1932 in Midden-, Oost-, en Noord-Nederland actief is als partner in mobiliteit. Zij vertegenwoordigen 13 automerken in het volume- en premium segment. Het betreft de merken: Audi, BMW (en BMW motoren), Fiat, Ford, Jaguar, Land Rover, MINI, Opel, Peugeot, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volvo. Naast circa 50 vestigingen hebben zij een uitgebreid dienstverleningspakket met onder andere Broekhuis Lease, autoverhuur, wagenparkbeheer, bedrijfswageninrichting, financieringen en verzekeren.

De uitdaging

Met een complexe structuur waarbij klanten meerdere auto’s kunnen bezitten en de koper niet altijd de bestuurder is, moet er een relationeel datamodel opgezet worden die in staat is de juiste communicatie op het juiste moment naar de juiste persoon te sturen. Vervolgens dient er een vloeiende migratie plaats te vinden van het oude marketing automation systeem naar Selligent.

Selligent implementatie

De aanpak

We zijn de implementatie begonnen door gezamenlijk een datamodel uit te tekenen en alle gewenste campagnes hierop te projecteren om te onderzoeken of elke campagne mogelijk is met het nieuwe datamodel. Nadat we gekomen zijn tot een goed datamodel, zijn we begonnen met het opzetten van de dataloaders en scripts om de data vanuit het Data Warehouse in Selligent te laden. Daarnaast hebben we een dynamisch e-mailtemplate gemaakt zodat de markeer zelf de gewenste campagnes kan bouwen.

Implementatie

Het uitdenken, de implementeren en migratie naar Selligent duurde een kleine 4 maanden. De basis transactionele campagnes worden hierbij ook via Selligent gestuurd. Daarna zijn we verder gegaan met het implementeren van de nieuwsbrief en geautomatiseerde campagnes. We helpen strategisch mee met het uitdenken van leadgeneration, leadnurturing en cross- en upsell campagnes.

Kotak Marketing heeft veel ervaring met het implementeren van campagnemanagement systemen. De kennis van zowel marketing als techniek zorgt ervoor dat ze een bruikbare setup neer kunnen zetten. Ze zijn een brug tussen techniek en marketing en kunnen beide partijen samenbrengen en tot de gewenste oplossing begeleiden.

Nico Visser
Directeur Marketing en Communicatie bij Broekhuis