Data & Analyse | Privacy | Strategie | Tips & Trends

Salesforce ontwikkelt eigen ChatAI

23 maart 2023

Salesforce kondigt Einstein GPT aan

Ontdek Einstein GPT, volledig gericht op jouw CRM-data

Na ChatGPT van Microsoft en Bard AI van Google, kwam op 7 maart ook Salesforce met het nieuws hun eigen ChatAI in ontwikkeling te hebben: Einstein GPT.

Einstein GPT gaat nog net een stapje verder dan ChatGPT en Bard, want je kan het volledig in gaan zetten voor je CRM. Einstein GPT gaat Salesforce AI-modellen samenvoegen met jouw eigen data in Salesforce Data Cloud. Dit wordt vervolgens gekoppeld aan OpenAI, in samenwerking met de maker van ChatGPT. Vanuit Salesforce CRM kan je dan aan Einstein GPT vragen content voor je te genereren en vragen te beantwoorden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het schrijven en bouwen van een landingspagina
  • Een overzicht genereren van de klanten met de meeste omzet
  • Een reactie schrijven op een vraag van de klant

Dat klinkt natuurlijk super! Op deze manier kan je veel sneller teksten genereren voor je emails en data gestructureerd opvragen. En het begin van AI is er. Er wordt nog zo hard doorontwikkeld dat je over een langere tijd allicht ook segmentaties en personalisatie met AI kunt uitvoeren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Validatie en veiligheid

Uiteraard brengt het ook wat vragen met zich mee. Wij zijn bijvoorbeeld ontzettend benieuwd op welke data Einstein GPT zijn antwoorden gaat baseren. Hoe kan je de output van Einstein GPT valideren? En wanneer is klantdata ‘te oud’ om daar nog content op te baseren?

Ook op het gebied van dataveiligheid zelf zijn er nog enkele vraagtekens. Hoe zal Salesforce ervoor zorgen dat er geen persoonlijke data gepresenteerd zal worden in de output? En kunnen klanten een consent afgeven en intrekken voor het delen van data?

Salesforce liet weten zich bewust te zijn van dergelijke risico’s en zijn hard bezig met de ontwikkeling van oplossingen.

We zijn ontzettend benieuwd naar hun aanpak en kunnen niet wachten op de eerste praktijkcases met Einstein GPT!

Op de hoogte blijven?

Blijf je graag op de hoogte van interessante ontwikkelingen in jouw e-mail tool? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1x in de maand updates over releases in o.a. Salesforce, Selligent, Maileon en Adobe Campaign. Ook delen we handige cases die jou inspireren over wat je allemaal kunt doen met data.

Blijf up-to-date

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief ga ik akkoord met het privacy beleid van Kotak Marketing.