Data & Analyse | E-mailmarketing | Tips & Trends

Ontdek ’s werelds eerste automatische feedbacktool!

5 juli 2023

Kotak Intelligence Feedback Tool

Zo haal je meer uit je klantfeedback

Bij Kotak houden we van innovatie en de afgelopen tijd hebben we zeker niet stilgezeten. We merkten namelijk dat hoewel bijna iedereen de bekende duimpjes onderaan de e-mail heeft toegevoegd, er eigenlijk nauwelijks naar de feedback werd gekeken. En dat terwijl klanten vaak hele waardevolle feedback delen via die duimpjes! Hartstikke zonde dus om er niets mee te doen. Daar brengen we graag verandering in…

Dit is Kotak Intelligence

Dit is waar Kotak Intelligence in beeld komt. Kotak Intelligence biedt op een innovatieve manier een feedback tool aan waarmee alle feedback die klanten achterlaten automatisch kan worden geanalyseerd, gecategoriseerd én opgevolgd. De Feedback Tool gaat dus verder waar andere services stoppen. In dit blog leggen we uit hoe onze Feedback Tool precies werkt. Voor meer informatie over Kotak Intelligence kun je terecht op onze website.

Optimaliseer de klantinteractie

De feedback van je klanten is waardevol, zowel positief als negatief. Bij positieve feedback kan een klant bijvoorbeeld direct worden doorgestuurd om een review te schrijven. Wanneer een klant minder tevreden is kan je deze direct doorverwijzen naar de klantenservice of een pagina met veelgestelde vragen. Het automatisch opvolgen van de klantfeedback heeft heel veel voordelen:

  • Eenvoudige implementatie binnen één dag
  • Te integreren met elke e-mailtool
  • Vraag tevreden klanten om een review achter te laten
  • Krijg inzicht in verbeterpunten binnen je campagnes
  • Visualiseer alle feedback realtime
Kotak intelligence Feedback Tool

Alle feedback, één URL, direct opgevolgd

Het begint allemaal met één eenvoudige URL die wordt toegevoegd aan de e-mailcampagne, samen met voor jou relevante parameters. Klanten worden doorgestuurd naar een formulier waar ze hun feedback kunnen achterlaten. Zodra de klant op verzenden klikt, wordt de feedback naar ons machine learning-model verzonden. De klant wordt door ons model direct doorverwezen naar een pagina met relevante informatie over hun probleem.

De marketeer zit zelf aan de knoppen; de pagina die de klant te zien krijgt, kan worden ingesteld op basis van het sentiment en de categorie van de feedback. Als iemand bijvoorbeeld een factuur niet kan betalen, wordt deze persoon doorgestuurd naar de factureringsafdeling, en als iemand de nieuwsbrief niet wil ontvangen, kan deze persoon direct worden uitgeschreven. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen een antwoord op zijn vraag kan vinden.

Realtime dashboard voor klantfeedback

Om duidelijke inzichten te bieden aan marketeers, worden alle gegevens direct in onze database opgeslagen en weergegeven in een dashboard. Hiermee kunnen marketeers het sentiment van campagnes volgen en direct zien welke categorie de meeste vragen oproept.

Je kunt zelfs een selectie maken van klanten die je wilt bereiken met een nieuwe mailing. Als er bijvoorbeeld veel vragen zijn binnengekomen over facturering, kun je direct de klanten exporteren aan wie je een verduidelijkingsmail wilt sturen. Zo heb je al je acties in één platform en blijf jij degene die aan de knoppen draait.

Kotak Intelligence Dashboard

De tool in actie zien?

Hier kan je zelf testen hoe de tool in werking gaat, probeer maar eens een vraag te stellen over de bezorging, facturering of het uitschrijven van de nieuwsbrief. Wil je het complete plaatje zien? Vraag een demo aan!

Op de hoogte blijven

Blijf je graag op de hoogte van interessante ontwikkelingen in jouw e-mail tool? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1x in de maand updates over releases in o.a. Salesforce, Selligent, Maileon en Adobe Campaign. Ook delen we handige cases die jou inspireren over wat je allemaal kunt doen met data.

Blijf up-to-date

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief ga ik akkoord met het privacy beleid van Kotak Marketing.